dimecres, 14 d’abril del 2010

Visca la República Catalana!

Avui dimecres 14 d’abril, data en què commemorem la proclamació de la República Catalana, ERC de Sabadell reconeix el treball que fan les escoles d’educació especial de la ciutat –Bellapart, Xaloc i Xalest-, tot lliurant-los el Premi als Valors Republicans en la seva sisena edició.
En l’etapa que va prosseguir la proclamació de la República, un dels grans assoliments que totes les persones que la van viure et recorden, és la gran aposta per assegurar una educació de qualitat i per a tothom.
En els nostres dies, el tracte just i igualitari, amb l’adient especialització i acompanyament que fan aquests centres educatius a les persones amb discapacitat, és un dels avenços més significatius per integrar a totes les persones, i una dels grans assoliments de la societat actual. La tasca que els seus equips educatius fan diàriament amb aquests nois i noies és digna de ser reconeguda i esperonada.
La virtut cívica que pregonen els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat es reflecteixen en projectes com els d’aquests tres centres. El compromís cívic és una exigència implícita de l’ideari republicà i amb l’ànim de visualitzar l’excel•lent tasca que duen a terme aquestes tres escoles des de fa força anys, amb una solvència contrastada, justifiquen plenament ser escollides. I també perquè volem que la segueixin fent. Perquè fomentant una educació de qualitat per a totes i tots estem construint unes ciutats i un país lliure i que compta plenament amb tota la ciutadania.